Mainos
Mainos

Sunnuntain vastaisena yönä palataan talviaikaan

Suomi palaa takaisin normaali- eli talviaikaan sunnuntaina aamuyöllä, 31. lokakuuta. Talviaikaan siirrytään kaikkialla EU:ssa merentakaisia alueita lukuunottamatta. Kello 04.00 Suomen aikaa kelloja siirretään tunti taaksepäin.

Normaaliaika tuo sunnuntaina tullessaan joitain muutoksia rautatie- ja lentoliikenteeseen. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä on kulussa yhdeksän yöjunaa. Koska kelloja siirretään taaksepäin, lauantaina lähteneet yöjunat pysähtyvät talviajan myötä tunniksi matkan varrella oleville asemille, jotka ovat Tampere, Seinäjoki, Oulu ja Pieksämäki. Lentoliikenne siirtyy sunnuntaina talviaikatauluihin.

Kesäajan päättyminen vaikuttaa myös kaukobussien aikatauluihin. Useimmat yöaikaan kulkevat kaukobussit ovat Helsinki-Vantaan lentoaseman pikavuoroyhteyksiä. Osalla kaukobusseilta on talviaikaan siirtymisen vuoksi joitain aikataulumuutoksia ja jotkut pitävät sen johdosta tauon. Yhtenäistä käytäntöä eri vuoroilla ei ole.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme