Mainos
Mainos

Sunnuntaisuomalainen: Asiantuntijat tyrmäävät Ruotsin "katumusäänet"

Suomen vaaliasiantuntijat tyrmäävät ajatuksen ennakkoäänten perumisesta vaalipäivänä. Ruotsissa ennakkoon äänestäneet saavat vaihtaa ehdokastaan vielä varsinaisena äänestyspäivänä, kertoo Väli-Suomen Median Sunnuntaisuomalainen.

Tampereen yliopiston valtio-opin professori Heikki Paloheimo ei keksi niin sanotuista katumusäänistä erityisen huonoja puolia. Hän ei kuitenkaan toisi järjestelmää kotimaisiin vaaleihin.

- Katumusäänten puute ei yksinkertaisesti ole merkittävä ongelma, Paloheimo perustelee Väli-Suomen Median Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa.

Oikeusministeriön vaalijohtaja Arto Jääskeläinen pitää ennakkoäänen perumista vaalien arvolle sopimattomana.

- Äänestäminen on tärkeä päätös, joka pitää punnita tarkasti, hän sanoo.

Jääskeläinen huomauttaa myös, että katumusäänet hidastaisivat vaalituloksen selviämistä. Jos ehdokastaan voisi vaihtaa, ennakkoääniä ei pystyttäisi laskemaan ennen vaalihuoneistojen sulkeutumista.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot