Mainos
Mainos

Sunnuntaisuomalainen: Eläinten pito kielletään yhä useammalta

Eläinten kaltoinkohteluun syyllistyneet määrätään yhä useammin eläintenpitokieltoon, kirjoittaa Väli-Suomen median Sunnuntaisuomalainen.

Viisi vuotta sitten vajaa kolmannes eläinsuojelurikoksista johti pysyvään tai määräaikaiseen eläintenpitokieltoon. Tänä vuonna osuus oli jo 44 prosenttia. Kieltoja on myös määrätty entistä useammalle: kiellon on saanut tänä vuonna jo 46 ihmistä, kun vuonna 2000 niitä annettiin 18.

Elintarvikeviraston lakimies Minna Ruotsalo selittää kieltojen määrän kasvua törkeiden eläinsuojelurikosten yleistymisellä. Eläintenpitokielto on tullut myös tuomioistuimille tutummaksi seuraamukseksi.

Perustuslain säädökset kotirauhasta vaikeuttavat eläintenpitokieltojen noudattamisen valvontaa.

- Eläintenpitokieltojen noudattamista valvotaan normaalin viranomaisvalvonnan ohella tai ihmisten tekemien ilmoitusten perusteella. Kieltoja ei voida valvoa niin, että katsotaan listasta, kenellä on eläintenpitokielto ja mennään kotiin tekemään tarkastus, Ruotsalo sanoo.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme