Mainos
Mainos

Sunnuntaisuomalainen: Hurahtaneet lääkärit aiheuttaneet potilaskuolemia

Tuhannet suomalaiset ovat saaneet väärää hoitoa omaan hoitoideologiaansa hurahtaneilta lääkäreiltä, kirjoittaa Väli-Suomen median Sunnuntaisuomalainen.

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira tietää kymmenen tällaista lääkäritapausta neljän viime vuoden ajalta.

Tällaiset lääkärit ovat usein vakuuttuneita siitä, että tietty lääkevalmiste tehoaa moniin sairauksiin. Siksi he eivät tee potilaalle tarpeellisia tutkimuksia tai ohjaa heitä oikeaan hoitoon.

- On epäilyksiä, että lääkärit ovat aiheuttaneet jopa potilaskuolemia. Varmaa näyttöä on siitä, että he ovat vaarantaneet potilasturvallisuuden esimerkiksi hoitaessaan syöpäpotilaita, sanoo Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Heikki Pälve.

Suomessa toimii noin 24 000 lääkäriä. Heistä yli 60 sai viime vuonna Valviralta huomautuksen työtehtävien huonosta hoitamisesta. Ammatinharjoittamisoikeutensa menetti 15.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme