Mainos
Mainos

Sunnuntaisuomalainen: Laittomasta markkinoinnista halutaan sakottaa

Kauppa nostaa tuotteidensa hintoja päivää ennen alennusmyyntiä. Väli-Suomen median Sunnuntaisuomalaisen tekemän selvityksen mukaan loppuunmyynti puolestaan jatkuu usein vuodesta toiseen ilman, että kauppa saisi siitä rangaistusta. Toisaalta mainoksessa houkutellaan asiakkaita liikkeeseen tarjoustuotteilla, joita ei riitä myytäväksi asti.

Nämä kaikki ovat laittomia temppuja, mutta viranomaisilla ei ole tehokkaita keinoja puuttua niihin. Kuluttajaviraston tärkein keino vaikuttaa väärinkäytöksiin on neuvotella asiasta ja paheksua yritystä.

Kuluttajavirasto haluaakin oikeuden sakottaa laittomaan markkinointiin syyllistyviä yrityksiä. Sakotusoikeus on jo käytössä Ruotsin ja Norjan kuluttajaviranomaisilla.

Nyt jotkut suomalaisfirmat jättävät tahallaan viranomaisten määräykset noudattamatta, koska rikkomuksista ei seuraa käytännössä mitään.

Kuluttajavirasto voi viedä lainrikkojat markkinaoikeuteen, mutta prosessi saattaa kestää vuosia, eikä langettavastakaan tuomiosta saa tuntuvaa rangaistusta.

Lue Sunnuntaisuomaisen koko juttu tästä.

(MTV3 - Sunnuntaisuomalainen)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot