Mainos
Mainos

Sunnuntaisuomalainen: Laittomasta markkinoinnista halutaan sakottaa

Kauppa nostaa tuotteidensa hintoja päivää ennen alennusmyyntiä. Väli-Suomen median Sunnuntaisuomalaisen tekemän selvityksen mukaan loppuunmyynti puolestaan jatkuu usein vuodesta toiseen ilman, että kauppa saisi siitä rangaistusta. Toisaalta mainoksessa houkutellaan asiakkaita liikkeeseen tarjoustuotteilla, joita ei riitä myytäväksi asti.

Nämä kaikki ovat laittomia temppuja, mutta viranomaisilla ei ole tehokkaita keinoja puuttua niihin. Kuluttajaviraston tärkein keino vaikuttaa väärinkäytöksiin on neuvotella asiasta ja paheksua yritystä.

Kuluttajavirasto haluaakin oikeuden sakottaa laittomaan markkinointiin syyllistyviä yrityksiä. Sakotusoikeus on jo käytössä Ruotsin ja Norjan kuluttajaviranomaisilla.

Nyt jotkut suomalaisfirmat jättävät tahallaan viranomaisten määräykset noudattamatta, koska rikkomuksista ei seuraa käytännössä mitään.

Kuluttajavirasto voi viedä lainrikkojat markkinaoikeuteen, mutta prosessi saattaa kestää vuosia, eikä langettavastakaan tuomiosta saa tuntuvaa rangaistusta.

Lue Sunnuntaisuomaisen koko juttu tästä.

(MTV3 - Sunnuntaisuomalainen)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme