Mainos
Mainos

Sunnuntaisuomalainen: Masentunut jää herkästi ilman henkivakuutusta

Masentunut jää usein ilman henkivakuutusta tai lainaturvaa, kertoo Väli-Suomen median Sunnuntaisuomalainen. Palvelujen hankkimista saattaa hankaloittaa esimerkiksi se, jos asiakas on sekä käyttänyt mielialalääkkeitä että käynyt terapiassa.

Sunnuntaisuomalaisen kartoituksen mukaan monet vakuutusyhtiöt pitävät periaatteessa mahdollisena, että masentunut saa henkivakuutuksen tai lainaturvan. Tällöin vakuutuksen hinta saattaa kuitenkin nousta. Lisäksi ehtona voi olla se, ettei mielialalääkitystä käyttävä ole ollut sairauslomalla.

Useat pankit ja vakuutusyhtiöt vaativat masennuksen jälkeen 1-5 vuoden karenssiajan, jonka jälkeen hakijan terveydentilaa voidaan tarkastella uudelleen.

Sunnuntaisuomalainen kuvaa epäkohtaa isoksi, sillä joka viides suomalainen tarvitsee mielenterveyspalveluita jossakin vaiheessa elämäänsä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot