Mainos
Mainos

Sunnuntaisuomalainen: Moni sijoittaja piilottaa omaisuutensa

Yhä useampi sijoittaja piilottaa omaisuutensa tekemällä kapitalisaatiosopimuksen, kertoo Väli-Suomen Median Sunnuntaisuomalainen.

Finanssialan keskusliiton tilastoista ilmenee, että vuodesta 2008 kapitalisaatiosopimuksiin sijoitettu rahamäärä on kymmenkertaistunut.  

Viime vuonna yksityiset sijoittajat solmivat reilut 28 000 kapitalisaatiosopimusta, joihin oli vuoden lopussa sijoitettu yhteensä noin seitsemän miljardia euroa.  

Kapitalisaatiosopimukset nousivat julkisuuteen kun paljastui, että pääministeri Juha Sipilä (kesk.) oli tehnyt sellaisen vakuutusyhtiön kanssa. Kapitalisaatiosopimuksen kautta voi sijoittaa anonyymisti, koska ostetun rahaston tai yhtiön omistajaluettelossa näkyy vain vakuutusyhtiön, ei sopimuksen tehneen asiakkaan nimi.  

Sunnuntaisuomalaisen mukaan sijoittajat voivat jatkossakin piilottaa omaisuutensa kapitalisaatiosopimusten avulla riippumatta siitä, miten viime aikoina julkisuudessa olleelle hallintarekisterilaille käy.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme