Mainos
Mainos

Sunnuntaisuomalainen: Pojat kokevat väkivallan uhkaa suhteissaan useammin kuin tytöt

Väli-Suomen median Sunnuntaisuomalaisen mukaan useampi kuin joka neljäs yhdeksäsluokkalainen on kokenut fyysistä väkivaltaa tai sen uhkaa seurustelusuhteessaan.

Pojat kokevat seurustelusuhteissaan fyysistä ja toistuvaa väkivaltaa yleisemmin kuin tytöt.

Pojista lähes kymmenen prosenttia on kertonut kumppaninsa lyöneen tai potkineen häntä. Tytöistä kaksi prosenttia kertoo kokeneensa samaa.

Yhteistä molemmille sukupuolille on kokemukset kumppanin mustasukkaisuudesta, henkisestä väkivallasta, nimittelystä ja loukkaavasta käytöksestä.

Sunnuntaisuomalaisen haastattelema Poliisiammattikorkeakoulun tutkija Jenni Niemi kertoo, että Suomessa seurusteluväkivallan tutkimus on vasta aluillaan. Niemi myös korostaa, että opettajien ja vanhempien pitäisi tunnistaa ilmiö paremmin.

– Ensimmäisessä seurustelusuhteessaan oleva nuori voi alkaa uskoa, että väkivalta kuuluu normaaliin suhteeseen ja alistua väkivallalle myöhemmissäkin suhteissaan, Niemi sanoo lehdelle.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot