Mainos
Mainos

Sunnuntaisuomalainen: Sukupuoltaan korjaavien määrä tuplaantunut

Väli-Suomen median Sunnuntaisuomalaisen mukaan sukupuolen korjaamiseen tähtääviin tutkimuksiin hakeutuu yhä useampi. Vuodesta 2003 transsukupuolisuusdiagnooseihin kirjoitetut lähetteet ovat yli kaksinkertaistuneet. Viime vuonna lähetteitä kirjoitettiin yli 120.

– Voi olla, että aiemmin hoitoon hakeuduttiin ulkomaille, kun taas nykyään tutkimukset ja hoidot tehdään kotimaassa. Toisaalta aiheesta on ollut julkisuudessa puhetta, ja sekin voi vaikuttaa, Helsingin yliopistollisen sairaalan transpoliklinikan ylilääkäri Antero Leppävuori arvioi.

Osa lääkäreistä suhtautuu kuitenkin vastentahtoisesti lähetteiden kirjoittamiseen, vaikka se on kirjattu lakiin osana transsukupuolisille annettavaa hoitoa. Lääkärit ovat saattaneet huomauttaa potilaille verovarojen kuluttamisesta.

Kolme neljästä diagnosoitavasta saa vahvistuksen transsukupuolisuudesta, heistä karkeasti puolet jatkaa sukupuolenkorjaukseen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot