Mainos
Mainos

Suojatiet ja katujuopottelu tehovalvontaan

Helsingin poliisilaitos aloittaa tänään suojatie- ja pyöräilysääntöjen tehovalvonnan. Poliisi toivoo tielläliikkujilta asennemuutosta, sillä suojateillä kuolee joka vuosi keskimäärin 45 jalankulkijaa. Lisäksi tilastojen mukaan noin 300 ihmistä loukkaantuu.

Poliisi on saanut helsinkiläisiltä paljon palautetta sekä suojatiesääntöjen laiminlyönnistä että jalkakäytävillä pyöräilystä. Molemmat aiheuttavat päivittäin lukuisia vaaratilanteita etenkin kantakaupungin alueella.

Komisario Heikki Kallio Helsingin poliisista muistuttaa, että autoilijoiden pitäisi pudottaa vauhtia suojateiden lähestyessä ja päästää jalankulkijat ylittämään katu. Usein jalankulkija joutuu odottamaan autoletkan päättymistä.

Poliisi antaa tehovalvonnan aikana rikkomuksiin syyllistyneille huomatuksen tai sakkoja. Jos autoilija ei huomio suojatien ylittäjää, siitä voi rapsahtaa kymmenen päiväsakkoa.

Kolme viikkoa kestävän Suojatie- ja pyöräilysääntöjen tehovalvonnan aikana poliisi kiinnittää erityistä huomiota myös katujuopotteluun.

Tieliikennelaki määrää ajoneuvon kuljettajan antamaan esteettömän kulun jalankulkijalle, joka on suojatiellä tai astumassa sille. Jos suojatien eteen on pysähtynyt näkyvyyttä peittävä ajoneuvo, sitä ei saa ohittaa pysähtymättä.

(MTV3)

Katso Kaarina Vainion juttu:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme