Mainos
Mainos

Suojatiet vaarallisia jalankulkijoille - viidessä vuodessa yli 1 200 onnettomuutta

Jalankulkija on ollut osallisena peräti reilussa 1 200 suojatiellä sattuneessa onnettomuudessa viimeisen viiden vuoden aikana.

Liikenneturva suhtautuukin jokaiseen onnettomuuteen ja kuolemantapaukseen suurella huolella. Sen mukaan suojatie on jalankulkijalle jopa vaarallinen paikka.

– Autot pysähtyvät todella huonosti, kun suojatie tulee vastaan. Suomalaiset autoilijat noudattavat suojatien väistämissääntöä selvästi huonommin kuin kuljettajat esimerkiksi Englannissa, Saksassa tai Ruotsissa, Liikenneturvan tutkimuspäällikkö Sirpa Rajalin sanoo MTV3 Uutisille.

Hänen mukaansa suojatien väistämissääntöä noudatetaan sitä huonommin, mitä suuremmasta kaupungista on kysymys.

Rajalin muistuttaa, että taajamiin rakennetut töyssyhidasteet sekä tehostettu nopeusvalvonta ehkäisevät onnettomuuksien syntymistä.

– Täytyy kuitenkin muistaa se, että kadun ylittäminen suojatietä pitkin on turvallisempaa kuin se, että ylitetään se muualta.

Tilastokeskuksen mukaan suojatiellä sattuneissa onnettomuuksissa on kuollut viidessä vuodessa reilut 50 ihmistä. Erityisesti talviaikoina marras-tammikuussa sattuu onnettomuuksia. Esimerkiksi liukkaus lisää tapaturmien määriä.

– Suojatiellä auton alle jäämisiä tapahtuu erityisesti pimeinä aikoina. Vain noin puolet jalankulkijoista käyttää tällä hetkellä heijastimia, Rajalin kummastelee.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme