Mainos
Mainos

Suojeltavia luontokohteita löytynyt runsaasti

Ympäristöviranomaisten tämänvuotisissa luontotyyppien kartoituksessa on löytynyt 190 luonnonsuojelulain tarkoittamaa suojeltavaa kohdetta. Kartoitus tehtiin nyt lähinnä eteläisimpien ympäristökeskusten alueilla.

Löydetyt luontokohteet sijaitsevat pääasiassa yksityismailla. Maanomistajille kerrottiin kirjeitse lähestyvästä kartoituksesta, ja osa heistä osallistui maastokäynteihin. Käyntien tuloksista tiedotetaan kirjeitse vuoden loppuun mennessä. Jos suojeltavaa löytyi, maanomistajaa kuullaan asiassa ennen päätöksiä, lupaa ympäristöministeriö.

Vuonna 1997 voimaan tulleessa luonnonsuojelulaissa luetellaan yhdeksän suojeltavaa luontotyyppiä. Tähän mennessä kokeilukartoituksissa on löytynyt yhteensä noin 350 lain tarkoittamaa luontokohdetta, joista suurin osa on jalopuumetsiköitä tai pähkinälehtoja. Tarkastajat ovat tutkineet yhteensä yli 700 kohdetta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot