Mainos
Mainos

Suojelualueiden lisääminen aiheuttaa närää Lapissa

Lapin liitto ihmettelee pohjoisen suojelualueiden lisäämistä. Liiton mukaan on erikoista, että suojelualueita pitää edelleen lisätä, vaikka yli 35 prosenttia läänin maapinta-alasta on jo eriasteisen suojelun piirissä.

Lapin liiton mukaan suojelupäätökset tehdään aina lappilaisen kannan vastaisesti ja suojeltavat kohteet sijaitsevat mahdollisimman kaukana päätöksentekijöistä.

Liiton puheenjohtajan Timo E. Korvan mukaan Suomen kaikkien alueiden kaikkia luonto- ja lajityyppejä ei voida suojella Pohjois-Suomessa.

-Joku Etelä-Suomen lehtoalue pitää suojella Etelä-Suomessa, Korva huomauttaa.

- Lappia kyllä kuullaan suojelupäätöksiä valmisteltaessa. En muista että kertaakaan olisi tehty meidän kannan mukaisia ratkaisuja suojelualueissa, Korva lisää.

Luonnonsuojelupiiri: Lappiin mahtuu vielä suojelualueita

Suojelu on vähentänyt Lapissa mm. metsätöitä. Lapin luonnonsuojelupiirin aluepäällikkö Tuula Leskelän mukaan Lapissa on vielä tilaa suojelualueille ja alueelle mahtuu myös metsätaloutta.

Parhaillaan pohditaan mm. Kemihaaran soiden lisäämistä Natura-ohjelmaan. Ylä-Lapissa puolestaan kiistellään vanhojen metsien suojelusta.

- Aina ei pitäisi miettiä sitä, mitä menetetään. Pitäisi pohtia myös sitä, millaisia mahdollisuuksia hienot suojelualueet avaavat, Leskelä huomauttaa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 20.10.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme