Mainos
Mainos

Suolahuoneesta tukea astmapotilaiden lääkehoitoon

Hoidossa potilaat oleskelevat suolalla vuoratussa huoneessa, johon voidaan puhaltaa suolaa.

Astmapotilaiden suolahuonehoidosta on saatu lupaavia tuloksia Allergia- ja Astmaliiton tutkimuksessa.

Ylilääkäri Jouni Hedmanin mukaan suolahuonehoidosta näyttäisi olevan hyötyä täydentävänä hoitona, kun potilas saa samaan aikaan henkeen vedettävää kortisonihoitoa. Tuoreista tutkimustuloksista kerrottiin Astmavuoden symposiumissa Helsingissä.

Potilaat kuvailivat myös, että suolahuonehoidon jälkeen he nukkuivat paremmin ja pystyivät hengittämään aiempaa kevyemmin.

Suolahuonehoitoja käytetään paljon Keski- ja Itä-Euroopassa. Esimerkiksi Virossa lääkäri määrää hoidon ja se korvataan sairausvakuutuksesta. Hoidossa potilaat oleskelevat suolalla vuoratussa huoneessa, johon voidaan puhaltaa suolaa.

Tutkimuksessa oli mukana 32 potilasta, joilla oli lievä tai kohtalaisen vaikea astma. He käyttivät hengitettävää kortisonihoitoa ja heidän keuhkoputkensa olivat yliärtyviä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot