Mainos
Mainos

Suolan terveyshaittoja yliarvioitu?

Terveen ihmisen ei tarvitse vähentää suolan käyttöään, arvioi Kansanterveyslaitoksen professori Antti Aro, jonka mielestä suolan haittoja on reilusti liioiteltu.

Suolapurkki

Aron mukaan suomalaisista enemmistö voi syödä suolaa melko vapaasti ilman, että se vaikuttaa verenpaineeseen tai muuten terveyteen. Vähäsuolaisesta ruokavaliosta hyötyvät lähinnä iäkkäät verenpainepotilaat.

Aron mielestä on kiistatonta, että suolan käytön vähentäminen pienentää aivohalvauksien vaaraa vanhuksilla, mutta sen sijaan ei ole suoria todisteita siitä, että suolaa vähentämällä voitaisiin vähentää sairastuvuutta sepelvaltimotautiin.

Liiallisen suolan syönnin arvioitiin aiheuttaneen viime vuosikymmenellä Suomessa vuosittain lähes 10 000 ennenaikaista kuolemaa.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot