Mainos
Mainos

Suolauksen vähentäminen ei parantanut pohjavettä

Teiden suolauksen vähentäminen ei tuoreen selvityksen mukaan ole parantanut pohjavesien laatua Salpausselän alueella.

Teiden suolausta vähennettiin tällä vuosikymmenellä kun havaittiin, että suola pilaa pohjavesiä. Suolan kulkeutumista pohjavesiin pyrittiin estämään myös luiskasuojauksilla.

Suomen ympäristökeskuksen ja Tielaitoksen tutkimuksen mukaan pohjaveden kloridipitoisuus ylittää silti luonnontilaisen pitoisuuden suurimmassa osassa tutkittuja alueita.

Tielaitos ja Suomen ympäristökeskus ovat myös selvittäneet ne pohjavesialueet, joilla suolaus uhkaa pohjaveden laatua. Selvityksen mukaan pilaantumisuhan alaisia pohjavesialueita on eniten Uudenmaan, Kaakkois-Suomen ja Hämeen tiepiirin alueilla.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot