Mainos
Mainos

Suomalainen atomienergiapomo ei aio politikoida IAEA:n johdossa

Säteilyturvakeskuksen pääjohtaja Tero Varjoranta on nimitetty Kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n tulevaksi apulaispääjohtajaksi.

Varjoranta aloittaa uudessa tehtävässään tämän vuoden lokakuussa. Hän kertoo profiloituneensa tehtävään teknisenä asiantuntijana.

– Eli tehdään asioita asianmukaisesti ja puolueettomasti ja pyritään ottamaan faktoista selvää ja tehdään niistä johtopäätökset. Mitkään hätiköidyt ja nopeat asiat eivät tule kysymykseen, enkä itse aio ryhtyä minkäänlaiseen politikointiin tai aio ottaa osaa sen suuntaiseen diplomatiaan, Karibian-lomaltaan tavoitettu Varjoranta kertoo MTV3:n Uutisille.

Varjorannan tulevana tehtävänä on johtaa IAEA:n ydinmateriaalivalvonnan pääosastoa. Osaston tehtävänä on ehkäistä ydinaseiden leviämistä varmistamalla, ettei ydinteknologiaa käytetä sotilaallisiin tarkoituksiin.

Varjoranta on työskennellyt Säteilyturvakeskuksen pääjohtajana helmikuusta 2012 alkaen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot