Mainos
Mainos

Suomalainen aviokriisi syntyy puolisoiden yhteisen ajan puutteesta

Kiireinen elämä on suurin syy suomalaisten avioeroihin. Väestöliiton tekemän perhebarometri myös kertoo, että etenkin naiset ovat eron jälkeen onnellisempia kuin epäonnistuneessa avioliitossa.

Tyota, kiire

Joka kolmas suomalainen avioliitto päättyy eroon. Väestöliitto selvitti haastattelututkimuksella, mitkä ovat avioerojen yleisimmät syyt ja mitkä seikat pitävät puolisot yhdessä. Asiaa kysyttiin 1 500 avioliitossa elävältä ja samalta määrältä eronneelta.

- Tänä päivänä avioerokriisit tulevat ajanpuutteesta, yhteinen aika on kortilla, sanoo psykologi Vuokko Malinen Perheklinikalta.

Barometri todistaa samaa - läheisyyden puute on tärkein syy eroon. Väkivalta, lapsettomuus, uskottomuus ja sairaudet löytyvät vasta listan lopusta.

Ongelmat eivät automaattisesti johda eroon. Lapset ovat tärkein syy pysyä yhdessä. Yhtä merkittäväksi asiaksi haastateltavat mainitsivat rakkauden. Vain kolmannes vastaajista perusteli yhdessäoloa taloudellisilla syillä.

Avioerokin voi olla positiivinen asia. Eronneet kertoivat olevansa onnellisempia kuin ennen eroa, he ilmoittivat itsetuntonsa vahvistuneen ja suhteen lapsiinsa parantuneen.

Suhteitten katkeaminen yhteisiin tuttaviin ja sukulaisiin koettiin negatiivisena asiana.

Hyvän eron perusedellytys on Väestöliiton mukaan se, etteivät lapset menetä kumpaakaan vanhempaansa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 18.12.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme