Mainos
Mainos

Suomalainen haluaa 27 neliötä lisää

Suomalaisten toiveena on edelleen oma asunto.

Suomalaiset haluavat isompia asuntoja. Keskimäärin toiveissa on 27 neliön lisäys. Tämä selviää Tilastokeskuksen julkaisemasta raportista Suomalaisten asumistoiveet ja mahdollisuudet.

Raportin mukaan omistusasunto on yhä suomalaisten toiveena. Tällä hetkellä omistusasunnossa asuu 67 prosenttia kotitalouksista. Toiveasunto se on 86 prosentille suomalaisista.

Omistusasuminen valitaan taloudellisista syistä. Omistusasuntoa pidetään hyvänä sijoituksena ja edullisempana ja turvallisempana asumismuotona kuin vuokralla oloa. Omakotitaloon halajaa vähän yli puolet vastaajista.

Vaikka ahtaus vaivaa, suomalaiset ovat tyytyväisiä asuntoonsa ja asuinympäristöönsä. Erittäin tai melko tyytyväisiä nykyiseen asuntoonsa on 85 prosenttia suomalaisista. Pienituloiset ovat jonkin verran suurituloisempia tyytymättömämpiä.

Tutkimuksen tiedot ovat vuosilta 2004 ja 2005.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot