Mainos
Mainos

Suomalainen IAEA:n johtajistoon

Kansainvälinen atomienergiajärjestö IAEA on nimittänyt suomalaisen Tero Varjorannan ydinpolttoainekierrosta ja ydinjäteteknologiasta vastaavan osastonsa johtajaksi Wieniin. Varjoranta toimii tällä hetkellä Säteilyturvakeskuksen ydinjätteistä ja ydinmateriaalien valvonnasta vastaavana johtajana.

Varjorannan tehtävä on työ- ja elinkeinoministeriön mukaan Suomen kannalta merkittävä siksi, että Suomi on eturintamassa ydinjätteen loppusijoituksen järjestämisessä ja on samalla pyrkinyt edistämään ydinjätehuollon kehittämistä kansainvälisillä foorumeilla.

Varjoranta on toiminut STUKin lisäksi useissa kansallisissa ja kansainvälisissä asiantuntijatehtävissä muun muassa Yhdysvaltojen ydinturvallisuusvirastossa (Nuclear Regulatory Commission), Moskovan tiede- sekä teknologiakeskuksessa (ISTC) sekä useissa IAEA:n luottamus- ja asiantuntijatehtävissä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot