Mainos
Mainos

Suomalainen kurditutkija lähetetään huomenna kotiin Turkista

Pidätyksen syistä ei toistaiseksi ole tietoa, mutta Suomen Turkin-suurlähetystö on pyytänyt tapauksesta selvitystä Turkin ulkoministeriön kautta.

Eilen Turkissa pidätetty suomalainen kurdiasiantuntija Kristiina Koivunen lähetetään huomenna takaisin Suomeen.

Suomen Turkin-suurlähettilään Maria Sereniuksen mukaan Koivunen on tänään lennätetty Vanin kaupungista Kaakkois-Turkista Istanbuliin, josta hänelle on varattu paikka suoralle lennolle Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Koivunen on poliisin huostassa.

Sereniuksella ei ole varmaa tietoa pidätyksen syistä, mistä hän on pyytänyt selvitystä Turkin ulkoministeriön kautta. Selvitys valmistunee maanantaina. Sereniuksen mukaan Turkin ulkoministeriö on vakuuttanut, että Koivunen on turvassa. Koivuseen on myös oltu yhteydessä puhelimitse.

Pidätyksestä tiedottaneen Suomen PEN -yhdistyksen jäsenen, kustannustoimittaja Iida Simeksen mukaan Koivunen lähti tämänkertaiselle Turkin-matkalleen marraskuun lopussa eikä tuolloin maahanpääsyssä ollut Koivusen viestien mukaan ongelmia.

- Koivusen käsityksen mukaan pidätyksessä olisi kysymys maahantulokiellon rikkomisesta, mutta mahdollinen kielto ei ole ollut ainakaan hänen tiedossaan ennen lähtöä, Simes kertoo

Valtiotieteen tohtori Kristiina Koivunen on Kurdistan-tutkija, vapaa toimittaja ja kirjailija. Hän on kirjoittanut laajasti kurdiasioista, muun muassa Teetä Kurdistanissa sekä Kaakkois-Turkin sankarimatkailijan opas -kirjoissaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme