Mainos
Mainos

Suomalainen kurditutkija pidätetty Turkissa

Vahvistamattomien tietojen mukaan Kristiina Koivusta oltaisiin karkottamassa Turkista maahantulokiellon rikkomisen takia.

Turkin poliisi on pidättänyt suomalaisen kurditutkijan, toimittaja Kristiina Koivusen Vanissa Kaakkois-Turkissa.

Suomen Turkin-suurlähettilään Maria Sereniuksen tietojen mukaan pidätettyä Koivusta oltiin lähettämässä Vanista Istanbulin ja sieltä Suomeen "ensimmäisellä koneella". Vahvistamattomien tietojen mukaan Koivusta oltaisiin karkottamassa Turkista maahantulokiellon rikkomisen takia.

Myöskään Sereniuksella ei ollut varmaa tietoa pidätyksen syistä, mistä hän oli pyytänyt selvitystä Turkin ulkoministeriön kautta. Selvitys valmistunee maanantaina.

Sereniuksen mukaan Turkin ulkoministeriö on vakuuttanut, että Koivunen on turvassa. Koivuseen on myös oltu yhteydessä puhelimitse.

Valtiotieteen tohtori Kristiina Koivunen on Kurdistan-tutkija, vapaa toimittaja ja kirjailija. Hän on kirjoittanut laajasti kurdiasioista; syksyllä julkaistiin Kaakkois-Turkin sankarimatkailijan opas.

Pidätyksestä tiedottaneen Suomen PEN -yhdistyksen jäsenen kustannustoimittaja Iida Simeksen mukaan Koivunen lähti tämänkertaiselle Turkin-matkalleen viime kuun lopulla eikä tuolloin maahanpääsyssä ollut Koivusen viestien mukaan ongelmia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme