Mainos
Mainos

Suomalainen luottaa edelleen poliisiin

Kansalaiset uskovat poliisin onnistuvan työssään entistä paremmin. Sen sijaan poliisin koettiin kohtelevan asiakkaitaan entistä huonommin.

Suomalaiset ovat tyytyväisiä poliisin toimintaan. Suomalaiset myös kokevat poliisin tulleen lähemmäksi kansalaista ja näkyvämmäksi katukuvassa.

Tiedot käyvät ilmi sisäasianministeriön poliisibarometristä, joka tehtiin nyt neljättä kertaa. Kyselyn tavoite oli tutkia suomalaisten käsityksiä poliisin toimintaympäristöstä ja poliisitoiminnan laadusta.

Aiempien poliisibarometrien tuloksiin verrattuna kansalaiset uskovat poliisin onnistuvan työssään entistä paremmin. Sen sijaan poliisin koettiin kohtelevan asiakkaitaan entistä huonommin. Tämän arvioidaan johtuvan muun muassa siitä, että kansalaiset ovat tekemisissä poliisin kanssa aiempaa enemmän.

Poliisin rooli nähdään erittäin tärkeäksi rikostorjunnassa ja yleisen turvallisuuden parantamisessa. Myös nuoriin liittyviä toimia pidettiin tärkeinä. Muun muassa nuorten huumausaineiden käyttöä ehkäisevään työhön toivotaan lisäpanostusta.

Suomalaisia huolettaa myös internetin tietoturvallisuus ja sen mukanaan tuoma rikollisuus. Esimerkiksi henkilötietoja ei enää uskalleta lähettää kuten aiemmin.

Tutkimusta varten haastateltiin runsaat tuhat henkilöä vajaalla sadalla paikkakunnalla viime vuoden marraskuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot