Mainos
Mainos

Suomalainen pelkää enemmän terroristeja kuin murtovarkaita

Tutkimuksen mukaan suomalaiset eivät näytä pelkäävän oman turvallisuutensa puolesta.

Image-lehden Taloustutkimuksella teettämän kyselytutkimuksen mukaan uutiset terrori-iskuista ja huumeiden käytön lisääntymisestä huolettavat, mutta ne eivät uhkaa omaa turvallisuuden tunnetta.

Annetuista vaihtoehdoista suomalaiset pelkäsivät selvästi eniten vakavaa sairastumista. Toiseksi eniten pelotti väkivaltarikollisuus. Kansainväliset uutiset ovat kuitenkin vaikuttaneet suomalaistenkin pelkoihin, sillä terrorismia pelättiin enemmän kuin murtovarkaita ja lamaa.

Kyselytutkimus tehtiin samoihin aikoihin kun uutiset kertoivat Suomesta löytyneistä jauhekirjeistä, joita tutkittiin pernaruttoepäilyjen takia. Peräti 81 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, ettei oma perusturvallisuus ollut muuttunut viime vuoden aikana. Sen sijaan 44 prosenttia arveli, että Suomi oli viime aikoina muuttunut turvattomammaksi. Naisista jopa selvä enemmistö oli tätä mieltä. Kysely tehtiin 506:lle 15-74-vuotiaalle suomalaiselle 23.-24. lokakuuta.

Kansanedustajat pelkäävät väkivaltaa

Image esitti myös kansanedustajille samat kysymykset. Valtaosa kyselyyn vastanneesta 90 edustajasta oli niin ikään sitä mieltä, ettei Suomi ole muuttunut turvattomaksi. Turvattomana maatamme piti reilu kolmannes vastanneista.

Enemmän kuin oman terveytensä menettämistä kansanedustajat pelkäsivät väkivaltarikollisuutta. Peräti 70 prosenttia mainitsi väkivaltarikollisuuden suurena uhkana. Porvaripuolueiden edustajat pelkäsivät vasemmistoa enemmän murtovarkaita ja terrorismia. Kysely tehtiin lokakuun lopussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme