Mainos
Mainos

Suomalainen suhtautuu aiempaa sallivammin kannabikseen

Suomalaisten asenteet kannabiksen käyttöä kohtaan ovat lieventyneet.

Samanaikaisesti huumeet ovat tulleet suomalaisille yhä tutummiksi ja huumekokeilutkin yleistyneet. Muihin huumeisiin suhtaudutaan edelleen kielteisemmin, ilmenee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen raportista.

Asenteiden lieventyminen näkyy kuintekin myös siinä, että korvaushoito ja neulojen vaihtoa tarjoava terveysneuvonta saavat nykyisin jo kansalaisten selvän enemmistön kannatuksen, sanoo osastojohtaja Pekka Hakkarainen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

THL:n raportin mukaan yli neljäkymmentä prosenttia 25-34-vuotiaista miehistä kertoi toissa vuonna kokeilleensa kannabista ainakin kerran elämässään. Koko väestöstä 17 prosenttia on kokeillut vähintään kerran jotain laitonta huumetta. Suurimmalla osalla kokeilut ovat jääneet kuitenkin yhteen tai muutamaan kertaan.

THL on selvittänyt suomalaisten huumeiden käyttöä säännöllisesti toistetuilla väestötutkimuksilla 1990-luvun alusta lähtien.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot