Mainos
Mainos

Suomalainen syöpätutkimus erinomaisella tasolla

Syöpäyhdistyksen ylilääkäri Matti Rautalahden mukaan suomalainen syöpätutkimus on todella hyvällä tasolla. Syöpätutkimuksessa on paljon uusia alueita, joilla suomalaiset ovat erityisesti kunnostautuneet viime vuosina. Rautalahti kiittelee erityisesti Suomen "erittäin korkeatasoista" syöpärekisteriä ja sen avulla tehtyä tutkimusta.

Jos vielä 50 vuotta sitten syöpään sairastuminen merkitsi vääjämätöntä kuolemaa, nykyään tilanne on aivan toisenlainen. Tämä ei ole vähiten kehittyneen tutkimuksen ansiosta.

- Nyt ollaan jo noin 60 % tasolla selviytymistilastoissa. Se on jo aika kiitettävä prosentuaalinen määrä, MTV:n Huomenta Suomen vieraana ollut Rautalahti sanoo.

Vuosittain noin 27 000 suomalaista sairastuu syöpään. Tällä hetkellä elossa olevia syöpää sairastavia suomalaisia on jo reilusti yli 200 000. Melkein joka kolmas suomalainen sairastuu jossain vaiheessa elämäänsä johonkin syöpään.

Kaiken kaikkiaan suomalaiset ovat kuitenkin Matti Rautalahden mukaan hyvin valveutuneita ja osaavat reagoida muutoksiin itsessään.

Syöpäsäätiö juhlii tänään 60 vuotista taivaltaan.

(Huomenta Suomi 27.08.2008)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme