Mainos
Mainos

Suomalainen toimeentulotuki toimii suhteellisen hyvin

Tuoreen väitöstutkimuksen mukaan vuonna 2000 toimeentulotuen osuus kaikista sosiaalimenoista oli noin yhden prosentin.

Suomalainen toimeentulotukijärjestelmä toimii tuoreen tutkimuksen mukaan suhteellisen hyvin. Kansainvälisesti vertailtuna kustannukset ovat pysyneet kurissa, ja tuen tarjoama tulotaso on hyvä.

Vuonna 2000 toimeentulotuen osuus oli kaikista sosiaalimenoista Suomessa ja Ruotsissa hieman yli yhden prosentin. Britanniassa osuus oli noin viisi, Saksassa ja Hollannissa neljä ja Irlannissa kaksi prosenttia.

Tukea sai noin kahdeksan prosenttia suomalaisista. Britanniassa tuensaajien osuus väestöstä oli 12 prosenttia.

Susan Kuivalaisen ylihuomennatarkastettavan väitöstutkimuksen mukaan suomalainen tukijärjestelmä kohtelee eri perhetyyppejä tasa-arvoisesti, ja poistaa köyhyyttä tehokkaasti. Ilman toimeentulotukea köyhiä kotitalouksia olisi 27 prosenttia nykyistä enemmän.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot