Mainos
Mainos

Suomalainen uhrintunnistusryhmä tuhoalueelle

Suomalainen uhrintunnistusyksikkö on lähdössä mahdollisesti jo huomenna Aasian tuhoalueelle pohjoismaalaisia uhreja tunnistamaan.

Parhaillaan keskusrikospoliisi kokoaa mm. lentoasemalla tunnistuksessa tarvittavia tietoja kadonneiden omaisilta, sanoo suomalaisen uhrintunnistusyksikön johtaja Göran Wennqvist keskusrikospoliisista.

Pohjoismaiset uhrintunnistusyksiköt tekevät yhteistyötä keskenään, ja alueelle on jo huomisaamuna lähdössä ainakin norjalainen ja tanskalainen ryhmä. Asiantuntijat olisi saatava paikalle mahdollisimman pian, sillä sekin riski on olemassa, että uhreja haudataan tunnistamatta, kertoi Wennqvist aamupäivällä STT:lle.

Oikeushammaslääkäri Helena Ranta uskoo kuitenkin, että ulkomaalaiset uhrit pyritään kokoamaan keskuksiin, joissa kunkin maan viranomaiset ovat vastuussa tunnistuksesta.

Tilanne on kuitenkin niin kaoottinen, eikä ole edes tarkkaa tietoa siitä, kuinka paljon länsimaalaisia turisteja on kateissa. Hautaaminen tapahtuu kussakin maassa maan oman lainsäädännön perusteella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme