Mainos
Mainos

Suomalainen vaalikone valloittaa maailmaa – seuraavaksi Lähi-itään

ZEF Solutions-yhtiön ja MTV3:n yhdessä kehittämä vaalikone kiinnostaa maailmalla. Aiemmin vaalikone on tehty Yhdysvaltain presidentinvaaleihin. Nyt sen käytöstä on sovittu Egyptin tulevissa presidentinvaaleissa.

Seuraavaksi ZEF-yhtiön vaalikonetta on tarkoitus markkinoida muualle Lähi-itään. Sen uskotaan parantavan Lähi-idän maiden demokratiakehitystä.

Nour Consult-yhtiön edustajat ovat parhaillaan Oulussa sopimassa kahden vaalikoneen käytöstä Egyptin presidentinvaaleissa.

– Egyptin johtajamme Hussein Nour El-Din vertaili eri konevaihtoehtoja ja valitsi ZEF:n ja MTV3:n vaihtoehdon parhaaksi ja helpoimmaksi käyttää, kertoo Nour Consultin johtaja Nadia El-Araby.

ZEF:n ja MTV3:n yhteistyönä kehitetty vaalikone on myyty sekä Egyptin suurimmalle Vapaus ja oikeudenmukaisuus -puolueelle että Egyptin suurimmalle kaupalliselle televisiolle Dream-TV:lle.

Lisää mielenkiintoa vaaliasetelmaan tuo se, ettei Egyptin suurin puolue aseta touko–kesäkuun vaaleissa omaa virallista ehdokasta, vaan parasta vaihtoehtoa luodataan esimerkiksi vaalikoneen avulla.

Vaalikone otettiin Suomessa käyttöön ensi kerran vuoden 2005 presidentinvaaleissa.

– Sen jälkeen on ollut kuudet peräkkäiset vaalit ja joka kerta on MTV3:n kanssa tehty Suomen suosituin vaalikone, sanoo ZEF Solutionsin toimitusjohtaja Jaakko Alasaarela.

Nyt tehdyt Egyptin sopimukset saattavat olla vain Lähi-idän valloituksen alkua. Alasaarelan mukaan kutsu on tullut myös Qatariin.

(MTV3)

Katso Hannu Alstan juttu (Seitsemän uutiset 2.3.2012)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot