Mainos
Mainos

Suomalaisasiantuntija: Air Asian hätäviestin puuttuminen viittaa hajoamiseen

Kadonneen Air Asian matkustajakone ei lähettänyt hätäkutsua. Ilmailuasiantuntija Jyri Raivio sanoi MTV:n Kymmenen uutisissa hätäviestin puuttumisen viittavan koneen rikkoutumiseen:

– Se saatta kertoa siitä, että kone on syystä tai toisesta mennyt säpäleiksi korkealla. Muuten tutkat olisivat pystyneet seuraamaan konetta, jos siellä olisi ollut sähköä ja tutkavastaanotin olisi ollut päällä. Mutta kun kaikki yhteydet katosivat kerta heitolla, viittaa se siihen, että jotakin on traagisesti hajonnut.

Air Asian kone on malesialais-indonesialainen.  Jos konetta on kohdannut onnettomuus, kyseessä on kolmas katastrofi malesialaiselle lentoyhtiölle tänä vuonna.

– Vaikea sanoa onko se sattumaa, mutta kyllä siellä päin maailmaa on suuria vaikeuksia lentoturvallisuudessa – nimenomaan Indonesiassa. On kuitenkin vaikea sanoa selittääkö se tätä tapausta. Tämä nimenomainen yhtiö ei ole kovin epäturvalliseksi osoittautunut, vaan päinvastoin, sanoi Raivio.

Aiemmin tänä vuonna yksi Malaysia Airlinesin kone katosi jäljettömiin matkalla Kuala Lumpurista Pekingiin katosi viime maaliskuussa. Heinäkuussa Malaysia Airlinesin lento ammuttiin alas Itä-Ukrainassa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme