Mainos
Mainos

Suomalaisasiantuntija: Isis tietää, millaista on olla pelkkä rikollisjärjestö

Tutkija, kapteeni Antti Paronen Maanpuolustuskorkeakoulusta sanoo, että vaihtoehtoa, jossa Isis soluttaa taistelijoita eri maihin turvapaikanhakijoiden mukana, ei voida täysin sulkea pois.

– Empiria ei kuitenkaan kerro siitä, että tämä virta olisi mitenkään verrattavan suuri. Viimeaikaiset tapahtumat toki kertovat, että tällaistakin vaihtoehtoa pyritään hyödyntämään, jos se vaan Isisille avataan ja sallitaan.

Seitsemän Uutisissa vierailleen Parosen mukaan Isis on kokenut sydänalueillaan Irakissa ja Syyriassa merkittäviä henkilöstömenetyksiä ja kalustotappioita. Merkittävin tulonlähde on öljy. Rahavisrtoja yritetään tukahduttaa pommittamalla kuljetuskalustoa ja öljylähteitä.

– Selvää on, että Isis tietää, mitä on olla terroristiorganisaatio ja millaista on taantua takaisin lähes rikollisjärjestön tasolle.

Jos järjestöä pystytään selvästi heikentämään, se saattaa painua maan alle ja laajentua sitä kautta.

Parosen mukaan Euroopassa Isisin kohdalla on kyse ennen kaikkea terrorismin uhasta, vaikka järjestöllä onkin aikeita laajentaa hallintoalueitaan muuallakin maailmassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme