Mainos
Mainos

Suomalaisasiantuntijat tänään Tiszajoelle

Ensimmäiset suomalaiset asiantuntijat matkustavat tänään Unkariin arvioimaan Romaniassa tapahtuneen syanidivuodon aiheuttamia ympäristötuhoja. Suomalaiset ovat osa YK:n koolle kutsumaa kansainvälistä tutkijaryhmää. Ryhmän tehtävänä on tehdä kartoitus Tiszajoen alueen ympäristötuhoista ja laatia ehdotus tuhojen korjaamiseksi.

YK on kutsunut asiantuntijat Unkarin valtion pyynnöstä. Suomesta lähtevään ryhmään osallistuvat erikoistutkija Juha Sarkkula ja ylitarkastaja Magnus Nyström ympäristökeskuksesta. Tarvittaessa Suomella on mahdollisuus lähettää onnettomuusalueelle myös muun muassa patoasiantuntija.

Turma sattui tammikuun lopulla, kun Romaniassa sijaitsevan kultakaivoksen jäteallas murtui ja syanidin sekä raskasmetallien saastuttamaa lietettä valui Tiszajokeen.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot