Mainos
Mainos

Suomalaisen risteily-yrittäjän laiva jumissa Viipurissa jo kuukauden – IS: Yritykseltä vaaditaan 100 000 euron sakkoja

Kymenlaaksolaisen, vuosia Venäjälle matkoja järjestäneen suomalaisyrittäjän laiva on ollut jo kuukauden ajan Venäjän tullin takavarikossa. Laivalla ennen takavarikointia risteilleitä matkustajia on myöhemmin tutkittu tarkemmin rajatarkastuksessa.

Asiasta ensin uutisoineen Ilta-Sanomien tietojen mukaan suomalaisyrittäjää syytetään luvattomasta risteilytoiminnasta ja Venäjän viranomaiset vaatisivat yrittäjältä 100 000 euron korvauksia.

Lappeenrantalaisen Rakuunakillan noin 40-henkinen matkaseurue oli ollut vuosittaisella matkallaan Venäjän pakkoluovutetulle alueelle kesäkuun puolivälissä.

Yhden matkapäivän ohjelmaan oli kuulunut tutustuminen Suonionsaaren, Harjuniemen ja Keikarin alueisiin suomalaisyrittäjän risteilyaluksella.

– Emme käyneet näillä saarilla, vaan liikuimme kierroksen ajan aluksella. Koko matkan ajan venäläinen Rajavartiolaitoksen alus seurasi meitä ja valvoi, missä liikumme. Kuvasivatkin meitä, kertoo Rakuunakillan matkanjohtajana toiminut Heikki Haimi.

Risteilyllä olleita syynättiin rajalla

Noin viikko risteilymatkan päättymisen jälkeen laiva oli takavarikoitu ja siirretty Viipurin Tervalahden satamaan. Haimin mukaan suomalaisyrittäjän ja risteilymatkalla olleiden kiltalaisten paperit Venäjällä liikkumista varten ovat kunnossa.

Suomen ulkoministeriöstä vahvistetaan MTV Uutisille, että se on tietoinen suomalaisyrittäjän aluksen takavarikoinnista. Pietarin-pääkonsulaatin kerrotaan olleen asiasta yhteydessä Venäjän viranomaisiin.

– Viimeksi eilen neuvottelin asianajajan kanssa Viipurissa ja huomenna menen tulliin hakemaan papereita asianajajan kanssa ja asia etenee sitten virkateitse, suomalaisyrittäjä kertoo.

Muutoin yrittäjä ei halua vireillä olevaa asiaa kommentoida.

Myöhemmin kun Rakuunakillan matkaseurue oli ylittänyt rajan palatakseen Suomeen, ensimmäistä rajan ylittänyttä oli kuulusteltu laivaan liittyen.

Rakuunakillan matkanjärjestänä toimineen Heikki Haimin mukaan kuulusteltu henkilö oli eilen matkannut Venäjälle ja häntä oli kuulusteltu uudemman kerran. Kuulustelu ei Haimin mukaan jotanut toimiin. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme