Mainos
Mainos

Suomalaisen ruoan viikko keskittyy suurkeittiöihin

Neljännen kerran järjestettävä Suomalaisen ruoan viikko 23.-29. maaliskuuta näkyy tänä vuonna suurkeittiöissä. Mukaan on ilmoittautunut noin 1200 keittiötä kautta maan.

Mukana on kouluja, päiväkoteja, sairaaloita, henkilöstöravintoloita ja muita ravintoloita. Niissä ruokailee yhden päivän aikana satojatuhansia ihmisiä. Osallistujille on lähetetty viikkoon liittyvää rekvisiittaa ja kala- sekä broileriruoan ja perunaleivosten ohje. Keittiöt jakavat samoja ruokaohjeita myös perhekokoon sovitettuina. Viikon aikana muistutetaan, että suomalaisia raaka-aineita voi käyttää monipuolisesti kautta vuoden.

Ruoan alkuperätieto kiinnostaa kuluttajia

Kuluttajat kiinnittävät myös suurkeittiöiden asiakkaina entistä enemmän huomiota ruoan alkuperään. Hyvää Suomesta teetti asiasta viime vuonna kyselyn. Se mukaan alkuperätieto on itse asiassa ainoa aihe, johon liittyvät tiedustelut ovat lisääntyneet suurkeittiöissä viimeksi kuluneiden kolmen vuoden aikana. Vähittäiskaupassa elintarvikkeen alkuperän pystyy tunnistamaan joko joutsenlipusta tai Puhtaasti kotimainen -merkistä. Näillä tunnuksilla merkitään myös suurkeittiöiden käyttämät raaka-aineet ja valmiit tuotteet.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme