Mainos
Mainos

Suomalaisesta aids-rokotteesta odotetaan menestystä

Tamperelaisen bioteknologiayrityksen kehittämää HIV-rokotetta testataan parhaillaan Etelä-Afrikassa. FIT Biotech -yhtiön mukaan toimivan rokotteen kaupallinen arvo olisi yli miljardi euroa.

Suomalainen bioteknologiayritys on lähellä tehdä läpimurron HIV-rokotteen kehittämisessä.

Tamperelainen bioteknologiayritys FIT Biotech ryhtyy testaamaan hi-viruksen saaneille tarkoitettua aids-rokotetta Etelä-Afrikan Johannesburgissa. Rokote ei suojaisi HIV-tartunnalta, mutta se olisi lääkkeitä halvempi ja tehokkaampi keino estää aidsin puhkeaminen.

Rokotetta on jo testattu Suomessa terveillä vapaaehtoisilla sekä hiv-positiivisilla. Ranskassa rokotteella on saatu hyviä tuloksia hiv-positiivisten apinoiden hoidossa.

Tutkimukseen osallistuu yhteensä 60 potilasta, joista kuusi on suomalaisia. Maailman aids-tilastoa johtavassa Etelä-Afrikassa ei ole ennen testattu terapeuttista rokotetta.

Onnistuneen aids-rokotteen kaupallinen arvo olisi yli miljardi euroa, yhtiön toimitusjohtaja arvioi. Rokotetutkimus on yksityisten rahoittajien lisäksi saanut merkittävää julkista rahoitusta Tekesiltä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot