Mainos
Mainos

Suomalaisesta koulutuksesta halutaan vientivaltti

Suomalaista koulutusta viedään tänä syksynä maailmalle aiempaa mittavammin.

Kaikkiaan 31 suomalaista opettajaa matkaa kahteen kouluun Arabiemiraatteihin Jyväskylän ylipiston ja Abu Dhabin emiirikunnan solmiman koulutuskaupan myötä. Kauppa on Suomen koulutusvientihistorian suurin.

Viiden vuoden aikana on tarkoitus opettaa emiraattiopettajille suomalaisen luokanopettajajärjestelmän parhaat puolet.

- Pääosa opettajistamme opettaa emiraattilapsia meidän alakoulua vastaavilla luokilla. Tämän lisäksi opettajat toimivat emiraattiopettajien kumppaneina, mentoreina, kanssaopettajina ja osittain myös opettajankouluttajina, kertoo EduCluster Finlandin liiketoimintajohtaja Elise Tarvainen.

Loistavan Pisa-menestyksen ansiosta suomalaiselle koulutukselle riittää kysyntää.

Kaupanteon kiihtymistä on hidastanut tarjonnan vähyys, mutta siihen opetusministeriössä halutaan muutos. Koulutuksen osuus Suomen viennistä on muutaman prosentin luokkaa, mutta sen määrä halutaan moninkertaistaa viiden vuoden kuluessa.

- Meillä on tavoitteena saada koulutuksesta yksi näkyvä, selkeä vientiala Suomelle vuoteen 2015 mennessä, toteaa Opetusministeriön kansainvälisten asioiden johtaja Jaana Palojärvi.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot