Mainos
Mainos

Suomalaisesta tehohoidosta selviää hengissä

Suomalainen tehohoito on kansainvälistä huippuluokkaa. Tuoreen väitöstutkimuksen mukaan 82 prosenttia suomalaisilla teho-osastoilla hoidetuista potilaista selviää. Vielä yli 80-vuotiaistakin noin 70 prosenttia pystytään hoitamaan.

Itä-Suomen yliopistossa ensi lauantaina tarkastettava tutkimus osoittaa, että sairaalakuolleisuus oli Suomessa 2000-luvulla jopa kolmanneksen alhaisempaa kuin vertailukelpoisissa kansainvälisissä tutkimuksissa.

Lääketieteen lisensiaatti Matti Reinikaisen tutkimusaineistona oli yli 85000 tehohoitopotilasta, joiden tiedot oli koottu kansalliseen tietokantaan yliopisto- ja keskussairaaloiden yleisteho-osastoilta vuosina 2001-2008.

Tehohoidon tarve kasvaa väestön ikääntyessä. Reinikaisen mukaan tarvitaan lisää tietoa siitä, millaiset potilaat tehohoidosta hyötyvät ja kuinka hoidon jälkeistä kuntoutusta voidaan tukea.

Maamme yliopisto- ja keskussairaaloissa hoidetaan vuosittain 15 000–20 000 tehohoitopotilasta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot