Mainos
Mainos

Suomalaiset apajilla Venäjän elokuvamarkkinoilla

Elokuvamarkkinat ovat kolminkertaistuneet Venäjällä kolmessa vuodessa. Tästä kasvusta siivua tavoittelevat myös suomalaiset.

Elokuvatuottaja Ilkka Matila Matila Röhr Productions -yhtiöstä on viime vuosina taittanut ahkerasti työmatkaa Moskovan junalla. Tuloksena on jo yksi melkein valmis elokuva Venäjän markkinoille ja nyt on varmistunut, että jatkossakin työtä riittää.

- Tällä hetkellä näyttää siltä, että kahden vuoden aikana meillä olisi valmistumassa viitisen venäläistä elokuvaa tai elokuvaa, joissa me olemme osatuottajina, Matila kertoo.

Käytännössä osatuottaminen tarkoittaa esimerkiksi elokuvan digitaalista jälkikäsittelyä.

Matila Röhr Productions lähti Venäjälle kolme vuotta sitten, kun se oli ensin turhaan etsinyt kasvua Pohjoismaista, kertoo tuottaja Marko Röhr.

- Mutta suuri Venäjä kasvaa ja siellä on yllättäin paljon vahvemmat mahdollisuuden meidän kaltaiselle yritykselle kuin mitä on Pohjoismaissa.

Venäjän elokuvamarkkinan rajusta kasvusta kertoo kopioiden määrä. Afganistanin sodasta kertova Yhdeksäs komppania lähtee elokuussa levitykseen 400 kopiolla, kun vielä kolme vuotta sitten uskottiin että 35 riittäisi.

Kilpailu on kuitenkin kovaa, sillä kasvun ovat haistaneet muutkin, etunenässä Saksa ja Ranska. Matila luottaa silti siihen, että heillä kokemus kantaa jatkossakin.

- Yhdeksäs komppania on parhaillaan valmistumassa ja se on todellakin sellainen elokuva, jossa odotukset ovat niin korkeella, että sen pohjalle pystytään jo rakentamaan uusia hankkeita.

(MTV3)

(Kauppalehden talousuutiset 16.03.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme