Mainos
Mainos

Suomalaiset arvostavat kirkon perustyötä

Yhdeksän kymmenestä kirkon jäsenestä pitää tärkeänä kirkkoon kuulumisen syynä mahdollisuutta kirkolliseen kasteeseen, vihkimiseen sekä hautaan siunaamiseen.

Suomalaiset arvostavat kirkon perustyötä hieman aiempaa enemmän. Kirkolliset toimitukset ja kirkon tekemä työ vähäosaisten hyväksi ovat vahvistaneet kirkkoon kuulumisen syitä viime vuosina. Tiedot selviävät tammikuussa tehdystä kyselystä, johon haastateltiin tuhatta suomalaista.

Kyselyn mukaan yhdeksän kymmenestä luterilaisen kirkon jäsenestä listaa kirkkoon kuulumisen tärkeiksi syiksi mahdollisuuden kirkolliseen hautaan siunaamiseen, kristilliseen kasteeseen ja kirkolliseen vihkimiseen. Kaikkiaan 87 prosenttia vastanneista arvostaa kirkollista vihkimistä, kun neljä vuotta sitten määrä oli 84 prosenttia. Lisäksi 89 prosenttia vastanneista pitää mahdollisuutta toimia kummina tärkeänä jäsenyyden perusteena, kun neljä vuotta sitten tehdyssä kyselyssä osuus oli 84 prosenttia.

- Kirkon jäsenet odottavat kirkon olevan läsnä elämän taitekohdissa, syntymän, avioitumisen ja kuoleman yhteydessä. Tärkeänä pidetään myös sitä, että kirkko vaalii yhteistä kristillistä perinnettä ja tarjoaa mahdollisuuden hiljentymiseen, sanoo Kirkon tutkimuskeskuksen johtaja Kimmo Kääriäinen.

Myös kirkon avustustoiminta koti- ja ulkomailla koetaan tärkeäksi syyksi kuulua kirkkoon. Kyselyn teki TNS-Gallup Kirkon tutkimuskeskuksen toimeksiannosta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot