Mainos
Mainos

Suomalaiset arvostavat kristillisiä jouluperinteitä

Suuri osa suomalaisista korostaisi joulussa sen kristillistä sisältöä. Erityisesti ollaan sitä mieltä, että kristillinen sanoma saa olla osa koulujen ja päiväkotien joulunviettoa.

Joulunviettotavat ovat säilyneet koti- ja perhekeskeisinä. Nämä tiedot käyvät ilmi Kirkon tutkimuskeskuksen ja Suomen Gallupin joulukuun alussa tekemästä kyselystä, johon vastasi 1618 suomalaista.

Valtaosa vastaajista eli 82 prosenttia on sitä mieltä, että koulun tai päiväkodin joulujuhlassa saa puhua joulun kristillisestä sisällöstä.

-Peräti 85 prosenttia katsoo, että lapset saa viedä joulukirkkoon koulun tai päiväkodin yhteisenä joulunviettomuotona. Määrä vastaa luterilaiseen kirkkoon kuuluvien suomalaisten määrää, joka oli 84,5 prosenttia viime vuonna, muistuttaa tutkija Maarit Hytönen Kirkon tutkimuskeskuksesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot