Mainos
Mainos

Suomalaiset arvostelevat jyrkästi Yhdysvaltoja

Suomalaiset suhtautuvat Yhdysvaltain ulkomailla harjoittamaan politiikkaan kriittisesti, kertoo tuore tutkimus.

Suomalaiset arvostelevat Yhdysvaltoja ankarammin kuin useimmat muut länsieurooppalaiset. Perjantaina julkaistun kyselyn mukaan suomalaiset moittivat erityisen kärkevästi Yhdysvaltain politiikan motiiveja.

Lauantain Helsingin Sanomien mukaan yli kaksi kolmasosaa kyselyyn vastanneista suomalaisista oli sitä mieltä, että Yhdysvallat tavoittelee vain omaa etuaan. Vain joka kahdeskymmenes suomalaisvastaaja uskoi, että Yhdysvallat ajattelee muun maailman parasta. Eniten tukea Yhdysvallat saa Britanniasta.

Kansainvälinen TNS-markkinatutkimusyhtiö teki tutkimuksen uutiskanava CNN:lle ja Time-lehdelle yhdessätoista Euroopan maassa. Kyselyyn vastasi noin tuhat ihmistä jokaisessa maassa.

Kyselyssä tiedusteltiin suhtautumista Yhdysvaltoihin yleensä, presidentti George W. Bushin politiikkaan sekä Yhdysvaltain toiminnan tavoitteisiin.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot