Mainos
Mainos

Suomalaiset eivät halua Natoon

Naiset suhtautuvat Nato-jäsenyyteen miehiä nihkeämmin.

Suomalaisten kanta Nato-jäsenyyteen on edelleen varsin kielteinen. Ilta-Sanomien Taloustutkimuksella teettämästä mielipidekyselystä ilmenee, että puolustusliittoon liittymistä kannattaa vain 23 prosenttia suomalaisista.

Kyselyn mukaan 61 prosenttia suomalaisista vastustaa Nato-jäsenyyttä. Kantansa jättää auki 16 prosenttia haastatelluista. Kyselyn mukaan valtaosa suomalaisista haluaa äänestää puolustusliiton jäsenyydestä. Kansanäänestystä asiassa kannattaa 73 prosenttia ja vastustaa 21 prosenttia suomalaisista.

Miehet suhtautuvat Natoon myönteisemmin kuin naiset. Miehistä 27 prosenttia hyväksyy sotilasliiton jäsenyyden, kun taas naisilla vastaava luku on 18 prosenttia.

Puolueista Nato-jäsenyyden vastustus on erityisen yleistä keskustassa. Keskustan kannattajista 81 prosenttia vaatii, että liittymisestä järjestetään kansanäänestys.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme