Mainos
Mainos

Suomalaiset eivät kannata kannabiksen vapauttamista

Suomalaisten enemmistö ei halua laillistaa kannabiksen käyttöä. 79 prosenttia suomalaisista ei luopuisi kannabiksen vähäisen käytön rangaistavuudesta, ilmenee Kalevan ja viiden muun maakuntalehden Taloustutkimuksella teettämästä tutkimuksesta.

Vain 13 prosenttia laillistaisi kannabiksen käytön. Miehet ovat naisia sallivampia kannabiksen suhteen. Miehistä kannabiksen käytön sallisi 17 prosenttia, mutta naisista vain 9 prosenttia.

Eri puolueiden kannattajista liberaaleimmin kannabiksen käyttöön suhtautuvat vihreät, joista lähes joka neljäs luopuisi käytön rangaistavuudesta. Seuraavaksi sallivampia ovat perussuomalaisia ja vasemmistoliittoa äänestävät.

Tutkimus tehtiin joulukuussa. Siihen haastateltiin hieman yli tuhat 15-79-vuotiasta henkilöä. Tutkimuksen virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä kumpaankin suuntaan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme