Mainos
Mainos

Suomalaiset eivät osaa käsitellä tulta

Suomalaisten tulenhallintataidot ovat rapistuneet. Kun eletään sähköistetyssä ympäristössä kaupungissa, kesälomalla maalla ei osatakaan toimia tulipesien ja avotulen kanssa. Ongelman on havainnut Itä-Suomen läänin pelastusylitarkastaja Kullervo Lehikoinen. Hän kiertää kunnissa alueella, jolla on erityisen paljon kesäasukkaita.

Virheitä sattuu mökeillä myös tuhkan käsittelyssä. Kaikki eivät malta odottaa tuhkan jäähtymistä ennen sen siivoamista. -1970-luvulla syntyi sukupolvi, joka ei ole oppinut käyttämään tulta, kun elävä tuli meni muodista. Nyt se on onneksi tulossa takaisin ja seuraava sukupolvi varmaan osaa jo paremmin, Lehikoinen toivoo.

Pelastusylitarkastaja muistuttaa myös, että tulen teko ei ole jokamiehenoikeus. Siihen tarvitaan maanomistajan lupa. Omallekaan maalle ei saa tehdä tulta metsäpalovaaran aikana - tätäkään eivät kaupunkilaiset välttämättä tiedä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme