Mainos
Mainos

Suomalaiset eivät rauhoittaisi kyykäärmettä

Kaksi kolmasosaa suomalaisista ei halua rauhoittaa Suomen ainoaa myrkkykäärmettä, kyytä. Muualla Länsi-Euroopassa kyy on rauhoitettu. Suomalaisten kanta kyyn rauhoittamiseen ilmenee Suomen Gallupin tekemästä kyselytutkimuksesta, jonka tulokset julkaisi Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalainen.

Kyyn tappamisen kieltäisi lähes joka neljäs suomalainen. Miehet ovat naisia useammin kyyn rauhoittamisen kannalla. Kyitä tavataan maassamme Hangosta Tunturi-Lappiin, mutta laji on voimakkaasti taantuva. Ihminen tuhoaa kyyn asuinalueita rakentamalla teitä ja asuinalueita sekä muokkaamalla metsiä.

Nyt tehdystä kyselystä ilmeni, että kyykäärmeen oli tavannut luonnossa 85 prosenttia suomalaisista. Kyyn puraisemaksi on joutunut Suomessa noin 120 000 ihmistä. Puremista arviolta 80 prosenttia tapahtuu syksyllä marja- ja sieniaikaan. Tuolloin poikasiaan hautovat naaraskyyt eivät lähde ihmistäkään pakoon. Sen sijaan kyykoiraat ja lepovuorossa olevat naaraat pakenevat ihmistä syksylläkin.

Suomen Gallup haastatteli kyselyyn puhelimitse 19.-25. toukokuuta 1001 mannersuomalaista. Kaikki haastatellut olivat täyttäneet 15 vuotta. Tulosten virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme