Mainos
Mainos

Suomalaiset elintarvikkeet puhtaita

Suomalaisista eläimistä saatavat elintarvikkeet ovat varsin puhtaita. Esimerkiksi vaarallisia lääkejäämiä ei löydy.

Maitoa

Merkkejä lääkkeiden ja muiden vieraiden aineiden käytöstä eläinten kasvatuksessa on löydetty vain vähän, selviää kansallisen vierasainevalvontaohjelman tuloksista.

Eläimistä saatavien elintarvikkeiden puhtautta valvotaan vuosittain. Viime vuonna tehtiin 12 400 tutkimusta. Näytteitä otettiin elävistä eläimistä ja eläimistä saatavista elintarvikkeista.

Hormonien ja muiden kiellettyjen kasvua edistävien aineiden käytöstä ei ollut merkkejä. Torjunta-ainejäämät sekä raskasmetallien ja muiden ympäristömyrkkyjen pitoisuudet olivat matalat. Ihmisille vaarallisia lääkejäämiä ei tutkimuksissa löytynyt.

Tutkimuksen tekivät Elintarvikevirasto, maa- ja metsätalousministeriö sekä Eläinlääkintä- ja elintarviketutkimuslaitos.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot