Mainos
Mainos

Suomalaiset ennustavat pitkää taantumaa

Suomalaiset povaavat pitkää taantumaa. Elinkeinoelämän Valtuuskunnan EVA:n asennetutkimuksessa vajaat 60 prosenttia ennakoi, että edessä on vähintään pitkä ja vaikea taantuma. Moni uskoo Suomen painuvan lamaan.

Valtaosa vastaajista syyttää talouden alamäestä Yhdysvaltoja, ei kotimaisia päättäjiä. Tästä huolimatta uskoa poliittiseen päätökseen tekoon ei paljon löydy. Vain prosentti vastaajista tuntee suurta luottamusta puolueisiin. Sen sijaan poliisi ja armeija loistavat luottamuslistan kärjessä.

Viidennes vastaajista arvelee, että vapaasta markkinataloudesta pitäisi ainakin osin luopua. Reilu kolmannes pitäytyisi nykysysteemissä.

Suomalaiset kantavat laajalti huolta ympäristön tilasta, töissä jaksamisesta, eläkejärjestelmän kestävyydestä, eriarvoisuudesta sekä hyvinvoinnin jatkumisesta. Huolistaan huolimatta suomalaiset ovat lopulta pitkälti tyytyväisiä omaan elämäänsä.

Tutkimukseen osallistui tammikuussa runsaat 2000 suomalaista. Virhemarginaali on pari prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot