Mainos
Mainos

Suomalaiset entistä tarkempia ruoan alkuperästä

Uutiset hullun lehmän taudista ja belgian dioksiinikanoista ovat saaneet suomalaiset entistä tarkemmiksi ruokansa alkuperämaasta. Joutsenlippumerkki on entistä varmempi todiste tuotteen kotimaisuudesta.

Joutsenlipulla merkittyjen tuotteiden sisältämän lihan, kalan, kananmunan ja maidon on oltava ensi lokakuusta lähtien kokonaan suomalaista.

Hyvää Suomesta -joutsenlipun sääntöjä muutetaan vastaamaan Euroopan elintarvikeskandaalien pelästyttämien kuluttajien vaatimuksia. Tutkimuksen mukaan suurin osa kuluttajista vaatii, että joutsenmerkin on taattava lihan suomalaisuus sataprosenttisesti.

Joutsenlipuilla merkityissä kasvis- ja viljatuotteissa käytetään vain suomalaisia raaka-aineita, ellei ulkomaisen raaka-aineen käyttö ole välttämätöntä tuotteiden käyttöominaisuuksien varmistamiseksi. Ulkomaista viljaa tai kasviksia voidaan käyttää myös silloin, kun kotimaista ei ole saatavilla.

Joutsenlipputuotteiden yleinen suomalaisuuden vähimmäisvaatimus säilyy kuitenkin ennallaan, eli raaka-aineesta kolme neljännestä on oltava suomalaista.
(MTV3-STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme