Mainos
Mainos

Suomalaiset EU:n neljänneksi tyytyväisimpiä

Suomi on jäänyt neljänneksi EU-maiden vertailussa, jossa kysyttiin kansalaisten tyytyväisyydestä omaan elämäänsä. Suomen edelle vertailussa kiilaavat Tanska, Ruotsi ja Hollanti.

Vähiten tyytyväisiä elämään ollaan Euroopan kaakkoiskulmalla, sillä huonoiten vertailussa menestyivät Bulgaria, Unkari, Kreikka ja Romania.

Eurobarometrikyselyssä kysyttiin noin 27 000:lta EU-maiden ja EU:n hakijamaiden kansalaiselta heidän tyytyväisyydestään omaan elämäntilanteeseensa ja oman maansa taloudelliseen ja sosiaaliseen tilanteeseen. Kysely tehtiin viime kesänä.

Suomalaiset ovat selvästi EU-keskiarvoa tyytyväisempiä omaan tilanteeseensa työelämässä, mutta esimerkiksi asumisen ja energian hintoihin ollaan huomattavasti vähemmän tyytyväisiä.

Suomalaiset pitävät eri kulttuuritaustoista tulevien ryhmien välisiä suhteita maassaan selvästi parempina kuin EU-kansalaiset keskimäärin. Vain luxemburgilaiset ovat tässä suhteessa tyytyväisempiä kuin suomalaiset.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme