Mainos
Mainos

Suomalaiset Euroopan yhdeksänneksi sivistyneimpiä

Suomalaiset ovat Euroopan yhdeksänneksi sivistynein kansa, paljastaa Valittujen Palojen kysely. Lehti teki kyselynsä 19:ssä Euroopan maassa. Parhaiten sivistyskilvassa pärjäsivät puolalaiset, heikoiten portugalilaiset.

Vain joka kolmas suomalainen tietää, kuka on säveltänyt EU:n tunnuskappaleen. Alle puolet tietää filosofin, joka lausui "ajattelen, siis olen". Sen sijaan lähes kaikki tietävät Nokian kotimaan.

Valitut Palat kysyi kevään aikana eurooppalaisilta 20 yleissivistystä testaavaa kysymystä. Peruskoulustaan ylpeät suomalaiset jäivät kyselyssä sijalle yhdeksän ja hävisivät muun muassa Tsekille ja Ruotsille.

Suomi päihitti kuitenkin sivistyskansojen kärkenä itseään pitävät britit ja ranskalaiset. Sivistyneimmät eurooppalaiset löytyivät kuitenkin Puolasta ja suurimmat ummikot Portugalista.

EU:n tunnuskappaleesta kunnia kuuluu Beethovenille ja olemassaolon varmistavat sanat lausui Descartes. Nokia on tietenkin suomalainen.

(MTV3)

Katso Taro Korhosen juttu aiheesta
(Huomenta Suomi 24.06.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme